Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@07:41:50 GMT

بازداشت فعال معترض به جنایات جنگی در صربستان

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۴۵۳۹۵

بازداشت فعال معترض به جنایات جنگی در صربستان

پلیس صربستان یک فعال اپوزیسیون را که به نشانه اعتراض، یک نقاشی دیواری در مرکز بلگراد از راتکو ملادیچ، جنایتکار جنگی محکوم‌ شده و فرمانده دوران جنگ صرب‌های بوسنی را با تخم‌مرغ هدف قرار داده بود، بازداشت کرد.

به نقل از خبرگزاری رویترز، براساس ویدیویی که در اینستاگرام منتشر شده است، مردان لباس شخصی که خود را افسر پلیس معرفی می‌کردند، شامگاه سه‌شنبه شتاب‌زده «آیدا کوروویچ» فعال محلی اپوزیسیون را پس از پرتاب تخم‌مرغ به سمت نقاشی دیواری از راتکو ملادیچ که او را با کلاه افسری بر سر و در حال ادای سلام نظامی نشان می‌داد، دور می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شبکه تلویزیونی ان۱ مستقر در بلگراد به نقل از کوروویچ که ساعاتی بعد آزاد شد، گزارش داد: خشم امشب، نشان‌دهنده چهره رژیم الکساندر ووجیچ (رئیس‌جمهوری صربستان) است. 

به دنبال بازداشت این فعال اپوزیسیون، ده‌ها تن از مخالفان و فعالان چپگرا دست به تجمع اعتراضی زدند و پلیس ضد شورش هم اطراف ساختمانی که بار نقاشی راتکو ملادیچ را به دوش می‌کشد، بستند.

بازداشت فعال معترض به جنایات جنگی در صربستان

اپوزیسیون صربستان غالبا از ووجیچ که از ناسیونالیست‌های سابق است و بعدا سیاست‌های حامی اتحادیه اروپا به خود گرفت و همچنین از متحدانش بابت خودکامگی، سرکوب آزادی مطبوعات، حمله به اپوزیسیون، فساد و ارتباط با جرایم سازمان‌یافته انتقاد می‌کند. اما ووجیچ و متحدانش این مسائل را انکار می‌کنند.

در ادامه وزارت کشور صربستان با صدور بیانیه‌ای گفت، پلیس در حال برقراری نظم عمومی و اجرای ممنوعیتی است که پیشتر بابت هرگونه تجمع مردمی به منظور محکوم کردن نقاشی دیواری از راتکو ملادیچ برقرار شده بود. 

در این بیانیه آمده است: از این پس، شناسایی همه افراد بدون توجه به دیدگاه آنها درباره نقاشی دیواری ژنرال راتکو ملادیچ در حال انجام است.

ملادیچ ۷۸ ساله، نیروهای صرب بوسنی را در طول جنگ ۱۹۹۲-۱۹۹۵ بوسنی رهبری کرد و از سوی دادگاه جنایات جنگی سازمان ملل متحد به جرم نسل‌کشی و جنایات جنگی، از جمله کشتن بیش از ۸۰۰۰ مرد و پسر مسلمان در شهر سربرنیتسا در سال ۱۹۹۵ محکوم شد.

اما بسیاری در صربستان که نامزد عضویت در اتحادیه اروپاست، از جمله برخی از سیاستمداران برجسته، هنوز ملادیچ را قهرمان جنگی قلمداد می‌کنند که در آن بیش از ۱۰۰ هزار تن کشته شدند. در سال ۲۰۱۰، پارلمان صربستان با ۲۵۰ کرسی بیانیه‌ای را در محکومیت کشتار سربرنیتسا به تصویب رساند./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: نقاشی دیواری راتکو ملادیچ جنایات جنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۵۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اژ‌ه‌ای: چرا باید فعال اقتصادی ‌را ممنوع‌الخروج کنیم؟!

رئیس قوه قضاییه در جریان سفر به استان هرمزگان با رؤسای مناطق آزاد، کارآفرینان و صنعتگران دیدار کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، ‌حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان سفر به استان هرمزگان در دیدار با رؤسای مناطق آزاد، کارآفرینان و صنعتگران این استان طی سخنانی اظهار کرد: در تمام جلساتی که شرکت می‌کنم خطاب به حضار تاکید دارم که با لکنت زبان با من سخن نگویند و تعریف‌ها و تمجید‌ها را کنار بگذارند و مستقیم به طرح مسئله و مشکل و ارائه راه حل‌ها بپردازند.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: تحقق شعار سال ناظر بر «جهش تولید با مشارکت مردم» الزاماتی دارد که یک بخش از این الزامات مربوط به شما فعالان اقتصادی می‌شود؛ شما فعالان اقتصادی و صنعتگران می‌توانید همکار و هم‌صنف خود را که مرتکب خطا و یا حتی جرم شده اصلاح کنید؛ شما بهتر از قاضی و بازپرس می‌توانید تشخیص دهید که یک همکار و هم‌صنفتان، تعمداً و با هدف ضربه به کشور، خطا و جرمی را مرتکب شده، یا صرفاً طمع کرده و زمین خورده است؛ در چنین شرایطی او را یاری کنید تا از زمین برخیزد، نه اینکه بستر را برای سقوط بیشتر و مجازاتش فراهم کنید. البته اگر این همکار و هم‌صنف‌تان تعمداً جرمی را با هدف ضربه به کشور و تولید مرتکب شده و یا خطاکاری است که قابل اصلاح نیست، در آن صورت باز هم ما را در تعقیب جرم و مجرم یاری رسانید تا مجازات متناسبی در قبال او اِعمال شود.

قاضی‌القضات تصریح کرد: ما نیز بعنوان قوه قضاییه باید اصل تناسب در مجازات را در قبال کلیه خطاکاران و مجرمان از جمله خطاکاران و مجرمان حوزه اقتصادی لحاظ کنیم؛ فرض کنید یک فعال اقتصادی مالیات نداده و یا از او شکایت مالی شده است، آیا باید بلافاصله او را ممنوع‌الخروج کنیم؟! خب در این صورت او ممکن است از هستی ساقط شود و تمام اعتبارش از بین برود.

رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: آیا باید یک فعال اقتصادی و تولیدی را که در مظان اتهامی قرار گرفته است بلافاصله بازداشت کنیم؟! در مواردی متأسفانه قضات ما قرار‌هایی را صادر می‌کنند که منجر به بازداشت فرد می‌شود، حال آنکه یقین وجود دارد که این فرد نمی‌تواند تبانی کند و یا متواری شود؛ خب در چنین مواردی چرا باید فرد را بازداشت کرد؟! در مقطعی طبق قانون باید فردی را که فلان مقدار اتهام مالی متوجه او بود بازداشت می‌کردیم و این یک الزام بود و ما این قانون را اصلاح کردیم؛ اکنون نیز به دنبال اصلاح کلیه رویه‌های معیوب هستیم که سبب می‌شود چرخه تولید متوقف شود و در این عرصه با دو قوه دیگر همکاری می‌کنیم.

رئیس دستگاه قضا گفت: ما به عنوان حکومت نیز در راستای تحقق شعار سال وظایفی را بر عهده داریم؛ از جمله آنکه نگرش خود را به فعالان اقتصادی و فعالان بخش خصوصی تغییر دهیم و موانع را از پیش‌روی تولیدگران برداریم. یکی از این موانع، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های خلق‌الساعه‌ای است که صادر می‌شوند و قدرت پیش‌بینی نسبت به آینده را از تولیدکننده و فعال اقتصادی سلب می‌کنند.

رئیس عدلیه بیان داشت: من بر مبنای بررسی‌های آسیب‌شناسانه از مطالعه پرونده‌های قضایی تاکید می‌کنم که یکی از موانع تحقق امنیت سرمایه‌گذاری در کشور انعقاد قرارداد‌های ضعیف است؛ همه قرارداد‌ها از جمله قرارداد‌های دولتی باید اطمینان‌بخش و محکم منعقد شوند و اینگونه نباشد که با تغییر دولت‌ها، مفاد این قرارداد‌ها نیز تغییر کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رژیم هایی که بیشترین نقش را در جنایت جنگی داشته‌اند درحال سرکوب دانشجویان هستند
  • تعویق بررسی جنایات جنگی انگلیس در افغانستان برای یک سال دیگر
  • تعویق در روند تحقیقات جنایات جنگی نیروهای بریتانیایی در افغانستان  
  • حضور اپوزیسیون کنار نیرو‌های پلیس آمریکا برای سرکوب دانشجویان
  • اژ‌ه‌ای: چرا باید فعال اقتصادی را ممنوع الخروج کنیم؟
  • بازداشت بیش از ۱۰۰ دانشجو در دانشگاه یو سی ال‌ ای
  • اژ‌ه‌ای: چرا باید فعال اقتصادی ‌را ممنوع‌الخروج کنیم؟!
  • روایت سیاوش اردلان از حضور اپوزیسیون کنار نیروهای پلیس آمریکا برای سرکوب دانشجویان
  • بازداشت بیش از ۲۰۰ معترض در مقابل دانشگاه UCLA
  • بازداشت بیش از ۱۵۰۰ دانشجو در آمریکا